Betekenis
De naam Prasioliet, afgeleid van het Grieks, betekent 'preigroene steen'. Prasioliet wordt ook wel groene Amethist genoemd. Door vulkanische activiteit en grote hitte verandert Amethist en ontstaat Prasioliet. Zo krijgt het zijn groene kleur.
Herkomst
In de diepten van de Montezuma-mijn in Brazilië wordt Prasioliet gevonden. Tegenwoordig ook in Arizona in de VS.
Geschiedenis
Prasioliet is een groene ijzerhoudende kwarts. Sinds de oudheid waren de kwartsen zeer geliefde stenen bij zowel de Grieken als de Romeinen.
Werking
Prasioliet fungeert als de brug tussen aards bestaan en de zuiverende lichtenergie van boven. Het transformeert negatieve energie naar positieve krachten en helpt verloren balans te herstellen. Dit kristal stimuleert creatief denken en moedigt aan om hartewensen te verwezenlijken. De serene energie van Prasioliet brengt rust en verwarmt het hart, met een positieve invloed op het hart en het verminderen van hartritmestoornissen.
Kleur
De kleur van Prasioliet varieert van lichtgroen tot preigroen, een prachtige afspiegeling van de natuurlijke groene schoonheid.
Chemische samenstelling
De Chemische samenstelling van Prasioliet is SiO2 Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.
Verzorging
Net als vele edelstenen kan Prasioliet verbleken als het te lang aan fel licht wordt blootgesteld. Voorzichtigheid is geboden om zijn natuurlijke pracht te behouden.
Sterrenbeeld
Het sterrenbeeld van Prasioliet is Maagd.
Chakra
Prasioliet verbindt zich met het zonnevlechtchakra (3e chakra), het hartchakra (4e chakra), het voorhoofdchakra (6e chakra) en het kruinchakra (7e chakra), waardoor een harmonieus energiespel ontstaat.