Robijn de steen van passie en kracht

Robijn edelsteen, ruby gemstone

Robijn

Betekenis

De naam 'Robijn' ontleent zijn oorsprong aan het Latijnse woord 'rubeus', dat de betoverende kleur rood omarmt.

Herkomst

Sri Lanka, doordrenkt van geschiedenis, is eeuwenlang een vooraanstaande vindplaats van Robijnen geweest. Andere schatkamers van deze edelsteen bevinden zich in Birma, India, Thailand, Madagaskar en Tanzania.

Geschiedenis

Voor de oude Indiërs symboliseerde de Robijn een innerlijk vuur van onvergankelijkheid dat levensduur kon schenken. In de middeleeuwen geloofde men in voorspellende krachten van de Robijn bij naderend onheil. In Birma fungeerde de Robijn als talisman, een bescherming tegen ziekte, ongevallen en verwondingen.

Werking

De Robijn, een activerende steen, komt uitstekend van pas bij herstel na ziekte. Vanwege zijn kleur en samenstelling beïnvloedt de Robijn ook het hartchakra. Hij versnelt alles, van bloedsomloop tot spijsvertering, inclusief vastgelopen situaties. De steen bevordert wilskracht, maakt actief, gemotiveerd en vrolijk.

Kleur

Robijn schittert in verschillende tinten rood, een visueel festijn van passie en vitaliteit.

Chemische samenstelling

Geslepen Robijnen stralen als diamanten. Na diamant is Robijn het hardste mineraal en behoort tot de kostbaarste edelstenen. Als kleurvariëteit van het mineraal korund wordt de schittering van Robijn bepaald door chroom.

De chemische samenstelling van Robijn is Al2O3 Aluminiumoxide. Met een hardheid van 9 en een dichtheid tussen 3,97 en 4,05 is deze edelsteen een ware natuurlijke schat.

Verzorging

Vermijd overmatige blootstelling aan fel licht, aangezien sommige stenen kunnen verbleken of terugkeren naar hun oorspronkelijke kleur.

Sterrenbeeld

Robijn straalt in de invloedssfeer van Ram, Leeuw, Kreeft en Schorpioen, waar passie en kracht hand in hand gaan.

Chakra

Robijn vindt zijn thuis in het basischakra (1e chakra), het heiligbeenchakra (2e chakra), het zonnevlechtchakra (3e chakra) en het hartchakra (5e chakra). Een veelzijdige metgezel die diep verbonden is met innerlijke balans.