Over SilverGems

SilverGems is een webshop gespecialiseerd in handgemaakte edelstenen sieraden gezet in zilver. We bieden u een ruim assortiment aan sieraden: edelstenen verwerkt in unieke hangers, ringen, oorhangers, oorstekers armbanden, symbool sieraden en colliers.
Onze collectie is zeer gevarieerd. Zo hebben we prachtige kleine hangers met edelstenen, maar u vindt bij ons ook volstrekt unieke hangers, waarvan slechts één exemplaar aanwezig is.
SilverGems is onderdeel van Tathata Nederland, groothandel voor onder andere juweliers, goud-, en zilversmeden, detailhandel en richt zich met deze webshop op de consument.

Wij staan zelf aan de basis van het ontwerp van de sieraden. Er zijn sieraden voor elk budget. Kwaliteit staat voorop. Daar houden we van en dat maakt het vak voor ons ook zo uitdagend. Ik neem u graag mee naar het ontstaan van SilverGems.

Bouke Gillet is de initiatiefnemer en creatieve motor achter SilverGems. Zij vertelt hoe haar liefde voor edelstenen sieraden is ontstaan.

Het begon met een reis naar Azië

Van nature heb ik een oog voor charme en stijl. Op een van mijn reizen naar Azië bezocht ik een leverancier van edelstenen. Ik ontdekte dat elke edelsteen een eigen, unieke uitstraling heeft en verwerkt in een sieraad geeft het stijl en individualiteit aan de drager. Edelstenen zijn door de eeuwen heen als sierobject gedragen en er worden ook helende eigenschappen aan ze toegeschreven. Ik was gegrepen door hun schoonheid en uitstraling.
Ik besloot om een aantal sieraden aan te schaffen en ging op zoek naar verkoop mogelijkheden. Winkeliers waren enthousiast over de kwaliteit en namen de sieraden graag op in hun collectie.
Ik vond het heerlijk om met deze edelstenen te werken en begon zelf sieraden te ontwerpen. Ik zocht ambachtelijke bedrijven, die kwaliteit konden leveren en mijn ontwerpen konden maken met de door mij uitgezochte edelstenen.

Vanaf 1998 actief

In de loop van de jaren groeide mijn passie voor de natuurlijke schoonheid van deze sieraden. Nog steeds laat ik edelstenen sieraden maken naar eigen ontwerp. Waarvoor het elke keer weer een uitdaging is de mooiste edelstenen hiervoor te vinden.
Tathata Nederland is vanaf 1998 succesvol actief als producent, importeur en groothandel op de Nationale en Internationale markt. Het succes van ons bedrijf komt voort uit de jarenlang geboden service, flexibiliteit, kwaliteit van onze unieke collectie en de persoonlijke betrokkenheid met onze afnemers.
De laatste jaren begonnen ook consumenten Tathata Nederland direct te benaderen.
Met SilverGems bieden we de edelstenen sieraden nu ook aan de consument aan.

Over de sieraden

Edelstenen zijn een geschenk van onze aarde en het maken van zo’n sieraad is vakwerk. Elk sieraad wordt ambachtelijk vervaardigd  en daarmee is elk sieraad uniek. Van ruwe edelsteen tot een in sterling zilver gezet sieraad, dat onze natuurlijke schoonheid doet oplichten en accentueert.
Elk jaar reis ik naar verschillende plekken in Azië om zelf aanvullende modellen en ook de edelstenen uit te kiezen voor mijn nieuwe collectie. Zo blijf ik in contact met mijn leveranciers en kan ik de wensen van mijn klanten laten meeklinken in mijn ontwerpen.


Met vriendelijke groet,

Bouke Gillet