Regenboog Maansteen, de steen ben een bont kleurenspectrum

Regenboog maansteen edelsteen, rainbow moonstone gemstone

Regenboog Maansteen

Betekenis

Regenboog Maansteen dankt zijn naam aan het betoverende kleurenspectrum dat zich openbaart wanneer je hem tegen het licht houdt. Kleuren van blauw, geel, groen en zelfs oranje kunnen zichtbaar worden in deze steen.

Herkomst

De mystieke Regenboog Maansteen onthult zijn schoonheid in diverse delen van de wereld, waaronder India, Birma, Sri Lanka, Madagaskar, Australië en de Verenigde Staten.

Geschiedenis

In de oude Griekse en Romeinse beschavingen werd Maansteen geëerd als een vooraanstaande heel- en beschermsteen. Men geloofde dat deze steen bescherming bood tegen ernstige ziekten en onvruchtbaarheid. In India werd Maansteen beschouwd als gestold maanlicht en diende het als een talisman, gezegend door Lakshmi, de godin van voorspoed.

Werking

Regenboog Maansteen is een positieve beschermsteen. Het geeft geestelijke bescherming om je energie helder te houden wanneer je op intuïtief niveau werkt. Het is ook een steen die troost biedt bij emotionele gebeurtenissen. Regenboog Maansteen zorgt voor een gezond optimisme, waardoor je obstakels weet te overwinnen en door moeilijke tijden heen kunt komen.

Kleur

De wit doorschijnende basis van Regenboog Maansteen wordt tot leven gebracht door een speels regenboogspectrum, waardoor elke steen uniek schittert.

Chemische samenstelling

Regenboog Maansteen is familie van de spectroliet en wordt ook wel witte Labradoriet genoemd. De chemische samenstelling bestaat uit CaNA[(AI,Si)2 Si2O8], een natrium-calcium-aluminiumsilicaat met een hardheid van 7 en een dichtheid van 2,9.

Verzorging

Regenboog Maansteen is een zachte steen en is gevoelig voor breuken. Het is daardoor aan te raden voorzichtig met deze steen om te gaan en om chemicaliën en fel zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Als de steen zijn glans verliest is het aan te raden deze op te wrijven met een zachte doek met wat olie erop.

Sterrenbeeld

Regenboog Maansteen straalt helder in de invloedssfeer van Kreeft, Weegschaal en Schorpioen, waar zijn magische schittering resoneert.

Chakra

Als metgezel van het heiligbeenchakra (2e chakra), voorhoofdchakra (6e chakra) en kruinchakra (7e chakra), opent Regenboog Maansteen een poort naar spirituele verbondenheid en evenwicht.