De blauwe droom van de Kyaniet edelsteen

kyaniet edelsteen, kyaniye gemstone

Kyaniet

Betekenis

De naam "Kyaniet" onthult zijn ware aard, afkomstig van het Griekse woord "kyanos," wat 'blauw' betekent. Maar deze naam vangt slechts een glimp van zijn schoonheid en betekenis.

Herkomst

Kyaniet, vroeger bekend als "distheen," is een aluminium silicaat dat in een rijk kleurenpalet verschijnt. De meest geliefde en iconische kleur is het diepe blauw. Deze steen onthult zijn schatten in India, Myanmar, Korea, Brazilië, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten, en diverse plekken in Afrika. Oranje Kyaniet, een zeldzame pracht, komt tot leven in Tanzania.

Geschiedenis

Kyaniet is een juweel met een verleden dat teruggaat tot de oudheid. De Griekse zeelieden beschouwden alle blauwe stenen, waaronder Kyaniet, als beschermende amuletten die verbonden waren met de machtige zeegod Poseidon. Maar Kyaniet heeft niet alleen een rol in de wereld van mythen en legendes. Deze edelsteen is ook een onmisbare speler in de productie van vuurvaste materialen, zoals staal en hittebestendig keramiek. Het grootste deel van gewonnen Kyaniet wordt gebruikt bij het smeden van staal, terwijl een ander deel wordt omgetoverd tot glas en hittebestendig glazuur.

Werking

In de wereld van edelsteentherapie is Kyaniet de ultieme meditatiesteen. Het schenkt helderheid en een zonnig humeur. Kyaniet zuivert de aura, omhelst de keel en stem met helende energie, en biedt verlichting bij aandoeningen van de luchtwegen. Het prikkelt de pijnappelklier en vecht doeltreffend tegen hoog cholesterol en aderverkalking. Deze edelsteen is als een bron van innerlijke rust en balans.

Kleur

Kyaniet is een kunstenaar van kleur, van de kleurloze variëteit tot diepblauw, mysterieus zwart en zelfs het opvallende oranje, afhankelijk van de metalen in zijn structuur. Ieder stuk Kyaniet brengt een regenboog aan mogelijkheden.

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling is als een geheim recept: Al2SiO5. Met een hardheid variërend van 5 tot 7 en een dichtheid tussen 3,6 en 3,7.

Verzorging

Kyaniet is een edelsteen die geen speciale verzorging vereist, en hij schittert met tijdloze schoonheid.

Sterrenbeeld

In de kosmos is Kyaniet een mysterieus juweel zonder een vast sterrenbeeld.

Chakra

Kyaniet staat in verbinding met het keelchakra (het 5e chakra) en het voorhoofdchakra (het 6e chakra). Het opent de poorten naar communicatie en inzicht, als een symfonie van de hemel.