Zonnesteen , de edelsteen met een schitterende glinstering

zonnesteen gemstone, sunstone gemstone

Zonnesteen

Betekenis

Zonnesteen dankt zijn naam aan de glinstering die doet denken aan het stralende licht van de zon.

Herkomst

Deze stralende edelsteen wordt gevonden in diverse locaties, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Noorwegen, Madagaskar en India.

Geschiedenis

Zonnesteen heeft door de eeuwen heen bekendheid en waardering genoten als een geliefde edelsteen.

Werking

De Zonnesteen straalt vreugde uit, brengt licht in het leven, bevordert een goed humeur en scherpt de intuïtie aan. Deze edelsteen geeft niet alleen glans aan het leven maar brengt ook geluk en voorspoed. Zonnesteen versterkt het hart, de rug, de ogen en de nieren, en biedt ondersteuning bij gevoelens van somberheid en zwaarmoedigheid, waardoor het een hernieuwde levenskracht schenkt.

Kleur

De glinstering van Zonnesteen is te danken aan kleine ijzerverbindingen in de steen, waarbij de kleur kan variëren van beige-geel, lichtbruin-oranje, perzik-oranje tot rood-oranje.

Chemische samenstelling

Zonnesteen behoort tot de familie van veldspaat en is verwant aan de Regenboog Maansteen en Labradoriet.

De chemische samenstelling is (Ca,NA) [(Al,Si)2Si2O8], een natrium-calcium-aluminiumsilicaat. Met een hardheid van 6,5 - 7,2 en een dichtheid van 2,62 - 2,65.

Sterrenbeeld

Zonnesteen straalt in het sterrenbeeld Stier, waardoor het zijn energie in harmonie kan verspreiden.

Chakra

Met een sterke verbinding tot het heiligbeenchakra (2e chakra) en het zonnevlechtchakra (3e chakra), helpt Zonnesteen om de innerlijke kracht en vitaliteit te stimuleren. Het is als een zonnige omhelzing voor de ziel.