De fascinerende mythe rondom de Amethist edelsteen

amethist edelsteen, amethyst gemstone

Amethist

Betekenis:

De naam 'Amethist' draagt een mystieke echo uit het oude Griekenland, waar het voortkomt uit het woord 'amethystos,' dat betekent 'tegen de roes.' Het verwijst naar de fascinerende mythe die rondom deze edelsteen is geweven, waarin de Amethist diende als een beschermende talisman tegen de verleidingen van overmatig drinken.

Herkomst:

In de hedendaagse wereld van edelstenen is Brazilië de onbetwiste koning van de Amethist, een gebied dat pas in 1727 Europa binnenstroomde met zijn kostbare vondsten. De Amethisten uit Brazilië schitteren als zeldzame juwelen met een diepe, bedwelmende paarse gloed. Uruguay, een andere schatkamer van deze prachtige steen, toont een ongekend intense, diep violette kleur in zijn Amethisten. Andere vindplaatsen op de wereldkaart van Amethistschatten zijn Madagaskar, Kenia en Zambia, die als enkele van de opmerkelijke vindplaatsen staan bekend.

Geschiedenis:

In de schatkamers van de geschiedenis vonden de farao's in het majestueuze paars van de Amethist een symbool van heerschappij en macht. Een traditie die eeuwen later voortduurde toen katholieke leiders, die de steen omarmden voor zijn rol in het bevorderen van kuisheid. Zo kreeg de Amethist de liefkozende bijnaam 'pauselijke steen,' en tot op de dag van vandaag siert deze steen nog steeds de gewaden van bisschoppen, waar hij een bewaker van spirituele zuiverheid blijft.

Werking:

De Amethist onthult haar magische eigenschappen als een zachte fluistering van de natuur. Ze verdrijft duistere gedachten en polijst het verstand wordt erdoor verscherpt. Als een baken van kalmte en innerlijke vrede, is de Amethist de toegewijde bondgenoot in de strijd tegen spanningshoofdpijn en maagpijn. Ze bevordert de bloedsomloop en ontspant de strakke spieren van nek en schouders als een ervaren masseur. Haar helende hand reikt naar de lever en de ogen, en met een fluistering van meditatieve diepte, begeleidt ze de zoekers op het pad van spirituele groei.

Kleur:

De Amethist, met haar glasheldere gesteente en een glans zo subliem als het puurste kristal, omhult zichzelf in de keuren koninklijk paars tot het zachte lavendel.

Chemische Samenstelling:

Als een lid van de kwartsfamilie deelt de Amethist haar aandeel met edelstenen zoals Citrien, Rozenkwarts, Bergkristal en Rookkwarts. Haar paarse tinten onthullen een geheim bewaard door sporenelementen van ijzer, die aanwezig zijn in de diepten van haar kristalstructuur.

De chemische formule van Amethist is SiO2, Siliciumdioxide. Met een hardheid van 7 en een dichtheid van 2,6.

Verzorging:

De Amethist geeft een waarschuwing over haar gevoelige aard, want sommige stenen vervagen of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur wanneer ze worden blootgesteld aan het felle licht. Daarom koestert ze de schaduw en moet ze met zorg worden bewaard, weg van de zon.

Sterrenbeeld:

De Amethist schittert met speciale gunst onder de sterrenbeelden Vissen en Waterman, waar ze als een beschermer van hun reizen door het universum fungeert.

Chakra:

De Amethist omarmt de chakra's van het voorhoofd (het 6e chakra) en de kruin (het 7e chakra), waar ze als een poortwachter staat, en ze kan zelfs de hardnekkigste hoofdpijn verjagen, als een zachte bries die de wolken verdrijft.