De betoverende liefdevolle werking van de Rozenkwarts

Rozenkwarts edelsteen, rose quartz gemstone

Rozenkwarts

Rozenkwarts, genoemd naar de tedere roze gloed die de steen omhelst, onthult een betoverende wereld van liefde en zachtheid. Ontdek de diepgaande betekenis van deze steen terwijl we je meenemen op een reis door zijn herkomst, geschiedenis, en helende krachten.

Herkomst

Rozenkwarts wordt gewonnen in Brazilië, Madagaskar, India, Sri Lanka en de Verenigde Staten. Iedere Rozenkwarts draagt het mystieke landschap van zijn ontstaan in zich.

Geschiedenis

De oude Egyptenaren en Romeinen koesterden Rozenkwarts als een krachtig symbool van liefde, in de overtuiging dat het hun liefdesleven zou verrijken. In China werden boeddhabeelden vakkundig uit Rozenkwarts gesneden, een bewijs van de eeuwenlange waardering voor de steen in kunst en spiritualiteit.

Werking

Rozenkwarts, de steen van het hart, omhult ons met een milde, rustgevende, harmoniserende werking. Het moedigt acceptatie van onszelf aan, waardoor liefde voor anderen kan bloeien. Het heeft een positieve werking op de creativiteit, heimwee wordt verzacht en verbittering vindt verlichting. Een ware metgezel voor innerlijke vrede.

Zachte Roze Pracht

De doorschijnende steen straalt in helder roze tot lichtroze tinten, een zachte uitnodiging tot liefdevolle energie. De chemische samenstelling van titaan en mangaan geeft deze steen zijn pracht.

Verzorging

Behandel Rozenkwarts met de tederheid die het verdient. Bescherm het tegen fel licht, zodat zijn delicate kleuren blijven stralen als een symbool van liefde en zachtheid.

Sterrenbeeld

In de wereld van de sterrenbeelden behoort Rozenkwarts toe aan Ram en Schorpioen.

Chakra's

Rozenkwarts hoort bij het basischakra, het 1e chakra en het hartchakra, het 4e chakra.

Rozekwarts en Aartsengel Chamuël

Een speciale vermelding verdient Rozenkwarts als een van de belangrijkste kristallen van aartsengel Chamuël, de engel van liefde en compassie.

Laat jezelf onderdompelen in de betoverende wereld van Rozenkwarts, waar liefde de essentie is en waar elk facet van deze prachtige steen een verhaal vertelt dat je hart zal raken.