Prehniet, de helende steen van liefde

prehniet edelsteen, prehnite gemstone

Prehniet

Betekenis

Prehniet, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Hendrik van Prehn (1733-1785), vindt zijn oorsprong in de betoverende kusten van Kaap de Goede Hoop, de zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika, in de schaduw van Kaapstad.

Herkomst

Prehniet is een calcium-aluminium-silicaat dat over de hele wereld schittert, van Zuid-Afrika tot Mali, van Namibië tot India, en verder naar de Verenigde Staten, Canada, Marokko, China, Australië, Duitsland en Engeland. Deze buitengewone steen staat bekend om zijn prachtige uiterlijk en kent geen industriële toepassingen, want het is een waar kunstwerk van de natuur.

Geschiedenis

De naam Prehniet werd geboren in 1788, toen de vermaarde Duitse mineraloog Abraham Gottlob Werner de stenen onderzocht die de Nederlandse baron en majoor Hendrik van Prehn uit Zuid-Afrika had meegebracht. Werner onthulde dat deze stenen een tot dan toe onbekend mineraal waren, en ter ere van de ontdekker werd deze schat "Prehniet" genoemd. Hendrik van Prehn, dienende in de Nederlandse Oost-Indische Compagnie (VOC), was gouverneur van de Kaapprovincie in 1779-1780. Hij was een fervent mineralenverzamelaar, en na zijn terugkeer naar Europa bracht hij zijn indrukwekkende collectie met zich mee.

Werking

Prehniet draagt de energie van liefde, rust, vrede en heling in zich, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Het is een metgezel voor hen die zich wijden aan helende praktijken. Deze steen verrijkt de zintuigen en het analytisch denkvermogen. Het brengt een kalme sereniteit en biedt verlichting bij burn-out en stress. Op fysiek niveau ontpopt Prehniet zich als een reiniger en heeft een vitaliserende werking op het lichaam.

Kleur

De kleurenpalet van Prehniet varieert van kleurloos tot zuiver wit, grijzig, groenachtig tot peerachtig groen. Iedere nuance weerspiegelt een stukje van de  pracht van de aarde.

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling onthult het geheim van Prehniet: Ca2Al2Si3O10(OH). Met een hardheid variërend van 6 tot 6,5 en een dichtheid van 2,87, is Prehniet een kunstwerk van moeder natuur.

Verzorging

Prehniet straalt in alle opzichten en kan op verschillende manieren worden gereinigd. Vermijd enkel fel zonlicht, want dat kan de kleur van de steen doen vervagen.

Sterrenbeeld

Prehniet omarmt met open armen het sterrenbeeld Weegschaal.

Chakra

De invloed van Prehniet strekt zich uit tot alle chakra's, met speciale aandacht voor het zonnevlechtchakra (het 3e chakra) en het hartchakra (het 4e chakra). Het opent de poorten naar liefde en harmonie, als een symfonie van de natuur.