Onyx de kracht in de duisternis

onyx edelsteen, onyx gemstone

Onyx

Betekenis

De naam Onyx vindt zijn oorsprong in het Griekse woord dat "vingernagel" betekent. Deze benaming verwijst naar de gelijkenis van de witte banden die Onyx kan vertonen met de witte maantjes op vingernagels.

Herkomst

Onyx wordt ontgonnen in diverse delen van de wereld, waaronder Argentinië, Brazilië, Uruguay, Mexico en Pakistan.

Geschiedenis

In het oude Egypte was Onyx van onschatbare waarde als een beschermende en geneeskrachtige steen. Gedurende de Middeleeuwen geloofde men sterk in de kracht van Onyx als een krachtig amulet tegen nare ziekten en epidemieën. Daarnaast bleek Onyx bij uitstek geschikt voor het creëren van cameeën, gesneden stenen met verhoogde reliëfs die in de oudheid veelvuldig werden gebruikt.

Werking

Onyx staat symbool voor kracht, zelfdiscipline, moed en doorzettingsvermogen. Het verbetert de focus en helpt je om je beter te kunnen concentreren. Onyx legt verbindingen met innerlijke gevoelens en vergemakkelijkt het leggen van contact. Het beschermt tegen ongevallen, biedt hulp bij doofheid en oorsuizing, bevordert ernst en versterkt de realiteitszin. Onyx is een krachtige aardende steen die de verankering  bevordert.

Kleur

Diep zwart en met een glanzend uiterlijk kenmerkt de kleur van Onyx.

Chemische samenstelling

Als een variant van chalcedoon behoort Onyx tot de SiO2-familie, oftewel Siliciumdioxide. Met een hardheid van 7 en een dichtheid van 2,6 combineert Onyx een visuele pracht.

Sterrenbeeld

De energie van Onyx komt volledig tot uiting in het sterrenbeeld Steenbok.

Chakra

Onyx is in harmonie met het basischakra, het 1e chakra, en biedt een solide verankering in de energetische sfeer.