Malachiet, de groene weelde van innerlijke vrolijkheid

Malachiet edelsteen, malachite gemstone

Malachiet

Betekenis

Malachiet ontleent zijn naam aan het diepgroene Griekse woord 'malach,' wat diepgroen betekent.

Herkomst

Reusachtige blokken Malachiet werden ontdekt in de Oeral. Andere vindplaats zijn onder andere Rusland, Afrika, Cuba, Chili, Mexico.

Geschiedenis

Malachiet werd door de Russische tsaren gebruikt als versiering van hun paleizen. Malachiet was al geliefd bij de Egyptenaren, Grieken en Romeinen als sieraad of amulet.

Werking

Beschermend tegen straling en negatieve energie, helpt Malachiet bij gewrichtsaandoeningen en menstruatiestoornissen. Het sterk het hart, verbetert het gezichtsvermogen en brengt inzicht, zelfbewustzijn en vrolijkheid. Deze edelsteen helpt je om minder wantrouwig te zijn, je verleden te helen en met een open hart vanuit je vrije wil relaties aan te gaan en te onderhouden.

Kleur

Van licht- tot donkergroen, Malachiet vertoont vaak een prachtige bandering van licht en donker gekleurde lagen met ringen of strepen.

Chemische samenstelling

De groene tint van Malachiet komt van koper, waardoor het relatief zacht is. Poreus van aard, het bestaat uit Cu2[(OH)2ICO3]. Kopercarbonaat. De hardheid is 3,5 - 4 en de dichtheid: 3,9 - 4.

Verzorging

Malachiet, een zachte steen, vermijd reiniging met water. Wrijven met een zachte doek is ideaal. Cosmetica, zeep en huidverzorgingsmiddelen trekken gemakkelijk in de steen. Deze producten kunnen zorgen voor een verandering in kleur en glans van de Malachiet.

Sterrenbeeld

Waterman, Stier, Weegschaal en Schorpioen worden verbonden met Malachiet.

Chakra

Malachiet hoort bij het basischakra, zonnevlechtchakra, hartchakra en keelchakra.