Larimar, een zee van hemelsblauwe betovering

Larimar edelsteen, larimar gemstone

Larimar

Betekenis

De naam werd aan deze edelsteen gegeven door de ontdekker ervan, Miguel Méndez, een eerbetoon aan zijn dochter Larissa en het Spaanse woord 'mar', dat de zee vertegenwoordigt. Larimar met zijn blauwe en witte tinten, wordt gezien als de steen van de oceaan en de hemel.

Herkomst

Larimar is vooralsnog op slechts één plaats in de wereld gevonden, in Los Chupaderos in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek. Deze zeldzame, blauwe variant van pectoliet. Pectoliet is gewoonlijk grijs of wit, de blauwe kleur komt door deeltjes kobalt en koper in de steen, die straalt als een hemels juweel.

Geschiedenis

In 1974 betrad de Dominicaanse geoloog Miguel Méndez een klein dorp en ontdekte Larimar, hoewel de lokale bevolking en hun voorouders al lang bekend waren met deze schat. Larimar, een van de meest recent ontdekte edelstenen, draagt de geschiedenis van de oceaan en de lucht.

Werking

Larimar is de stem van liefde en vrede, een bron van vreugdevolle, kinderlijke energie. Bekend als dolfijnsteen of Atlantissteen, bevordert Larimar diepe meditatie en opent het de poorten naar gidsen en engelen. Fysiek stimuleert het zelfhelend vermogen, verlicht pijn en biedt troost aan longen, keel, borst, hart en kraakbeen. Larimar, de gids op je levenspad.

Kleur

Doorschijnend tot opaak, Larimar straalt in hemelsblauw en wit, een reflectie van de lucht en de zee. Een visuele symfonie van serene schoonheid.

Chemische samenstelling

Larimar onthult zijn essentie als een blauwe pectoliet, met de chemische samenstelling Ca2Na[HSi3O9]. Een delicaat evenwicht van hardheid (4,5 - 5) en dichtheid (2,74 - 2,88).

Verzorging

Larimar kan zijn kleur verliezen als het wordt blootgesteld aan zonlicht.. Behandel het met zorg, vermijd water en laat het stralen als een zeldzaam juweel.

Sterrenbeeld en Chakra

Larimar straalt onder het teken van de Leeuw en vindt zijn thuis in het keelchakra, het 5e chakra. Een meesterwerk van de natuur, doordrenkt met de energie van de zee en de lucht.