De betoverende kleur van Apatiet edelsteen

apatiet edelsteen, apatite gemstone

Apatiet

Betekenis:

Apatiet, afgeleid van het Griekse woord 'apatao,' wat bedriegen betekent, draagt een mysterieuze naam die deels zijn veelvoudige kleurschakeringen verklaart. Deze steen, die gemakkelijk verward kan worden met de schitterende Aquamarijn, deelt visuele gelijkenissen met de Smaragd, maar onthult chemisch gezien een totaal ander karakter.

Herkomst:

In de aardse schatkamers strekt Apatiet zijn aanwezigheid uit over landen zoals Birma, India, Sri Lanka, Pakistan, Brazilië, Mexico, Madagaskar, Kenia en Zuid-Afrika. Deze edelsteen vindt zijn thuis in diverse uithoeken van onze planeet.

Geschiedenis:

In vervlogen tijden werd Apatiet vaak onterecht verward met kostbare edelstenen zoals Aquamarijn en Smaragd, beide trotse vertegenwoordigers van de Beryl-familie. De geschiedenis omhult Apatiet in een waas van mysterie, waarin het ooit in de schijnwerpers van verwarring stond.

Werking:

Apatiet maakt de kracht van communicatie en zelfexpressie vrij, als een dappere verteller van ons innerlijke verhaal. Het opent deuren naar ons innerlijk zelf en maakt expressie moeiteloos en authentiek. Het transformeert de introvert in een extravert, de stille in een sociaal persoon. Als een motiverende leraar en inspirator, raakt Apatiet de vezels van onze ziel en verdrijft hij lusteloosheid en melancholie. Het geeft ons de zet die we nodig hebben, een aanmoedigende fluistering om in actie te komen. Apatiet wekt de honger naar avontuur en creativiteit, terwijl het ook een oase van rust biedt in het turbulente leven van ons drukke bestaan.

Kleur:

Apatiet draagt een rijk kleurenpalet, variërend van het zuiverste wit tot verleidelijk grijs, het levendige geel, groen, diepblauw, betoverend violet tot het tedere roze. Deze steen straalt als een transparant juweel, soms zelfs fluorescerend, met een glans die de ziel raakt. De meest voorkomende kleur van Apatiet de diepblauwe edelsteen.

Chemische samenstelling:

De Apatiet-edelsteen, een mineraal van calciumfosfaat, bewaart zijn geheimen onder de formule Ca5[(F,Cl,OH)(PO4)3]. Met een hardheid van 5 en een dichtheid die schommelt tussen 3,10 en 3,35.

Sterrenbeeld:

In de kosmische arena schijnt Apatiet als een metgezel voor de sterrenbeelden Waterman en Weegschaal, waar het zijn invloedrijke aura laat schijnen.

Chakra:

De blauwe Apatiet neemt zijn plaats in als de hoeder van het keelchakra, het 5e chakra, en glijdt zachtjes naar het hartchakra, het 4e chakra, waar het zijn helende aanwezigheid laat gelden als een bron van krachtige harmonie.