Aventurijn, de gelukssteen met een groen geheim

aventurijn gemstone, aventurine gemstone

Aventurijn

Betekenis

De naam Aventurijn (ook wel aventurien) draagt een vleugje mysterie met zich mee, afgeleid van het Italiaanse "per avventura," wat 'bij toeval' of 'toevallig' betekent. De betekenis ervan schuilt dieper dan toevalligheid, zoals je zult ontdekken.

Herkomst

Aventurijn is een wonderlijke kwarts die zijn kenmerkende groene kleur te danken heeft aan de aanwezigheid van chroom in de steen. De glinsterende magie wordt veroorzaakt door de fuchsiet- of mica-deeltjes. Deze kostbare steen vindt zijn oorsprong in diverse hoeken van de wereld, waaronder Brazilië, Rusland, Canada, China en India. Elk stuk Aventurijn draagt een sprankeling van de wereld in zich.

Geschiedenis

In het oude China omarmde men Aventurijn als een schat voor sieraden en beeldjes. Het keizerlijk zegel zelf was vervaardigd uit Aventurijn. Deze silicaatsteen, verwant aan bergkristal, heeft een geschiedenis die teruggaat in de tijd. Pas in de vorige eeuw keerde Aventurijn terug in de schijnwerpers en werd het een geliefde edelsteen met helende eigenschappen. Het is een getuigenis van de tijdloze aantrekkingskracht van deze steen.

Werking

Aventurijn onthult zijn gaven met elke aanraking. Het maakt je geduldig, tolerant en omhult je met een aura van positiviteit. Wanneer je deze steen draagt, trek je geluk en voorspoed aan, word je moedig en krachtig. Het bevordert je creativiteit en hult je in bescherming tegen negatieve invloeden. Deze steen is als een gids in jouw levensreis, een talisman voor een stralende toekomst.
Op fysiek vlak, streelt Aventurijn botten en spieren met zijn helende werking. Het stimuleert de bloedsomloop en omhelst je met een gevoel van welzijn.

Kleur

De meest voorkomende kleur van Aventurijn is een verkwikkend groen, maar je kunt ook blauwe tinten ontdekken, doorspekt met schitterende insluitsels. Ieder stuk vertelt een uniek verhaal met zijn kleurvariaties.

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling is van de elementen: SiO2 + fuchsiet: KAl2[(OH,F)2/AlSi3O10] + (Cr). Met een hardheid van 7 en een dichtheid tussen 2,64 en 2,69.

Verzorging

Deze kostbare steen is een harde steen en kan met zorg worden gereinigd, met respect voor zijn natuurlijke schoonheid.

Sterrenbeeld

Aventurijn schittert in het gezelschap van Stier, Tweelingen en Maagd.

Chakra

Aventurijn vindt zijn thuis in zowel het keelchakra, het 5e chakra, als het voorhoofdchakra, het 6e chakra. Het is als een brug tussen de ziel en het zelf, een gids voor innerlijke harmonie en wijsheid.