Labradoriet, een dans van kleuren

Labradoriet edelsteen, labradorite gemstone

Labradoriet

Betekenis

Labradoriet ontleent zijn naam aan het Canadese schiereiland Labrador, een van de eerste plekken waar het werd ontdekt.

Herkomst

Als eerste gevonden in Canada, heeft Labradoriet ook zijn weg gevonden naar andere delen van de wereld, waaronder Australië, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

Geschiedenis

Hoewel in 1770 in Canada ontdekt, lijkt de geschiedenis van Labradoriet dieper te reiken, misschien tot aan de Romeinse tijd. Ridders in de Middeleeuwen droegen het in hun zwaardgevesten, en zelfs de sieraden van Koningin Victoria werden verfraaid met deze mysterieuze steen.

Werking

Labradoriet, met zijn kleurrijk schouwspel, kan op alle chakra's werken. Het is een krachtige beschermende en spirituele steen, die intuïtie, fantasie en creativiteit stimuleert. Labradoriet bevordert zelfvertrouwen en realiteitszin, heelt na ziekte, beschermt tegen invloeden van buitenaf, is een aurahealer en -afsluiter, brengt verborgen talenten aan het licht en is heilzaam voor gevoelige mensen.

Kleur

Labradoriet heeft een grijze achtergrond, maar wanneer belicht, onthult het een bont kleurenspel. Van blauw en goudgeel tot oranje, rood of groen.

Chemische samenstelling

Labradoriet behoort tot de veldspatfamilie, nauw verwant aan Regenboog Maansteen en Zonnesteen. De chemische samenstelling is CaNA[(AI,Si)2 Si2O8], een natrium-calcium-aluminiumsilicaat. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,69.

Verzorging

Labradoriet is relatief zacht en mag niet met water worden gereinigd. Een zachte, droge doek is geschikt om zijn schittering van deze steen te behouden.

Sterrenbeeld

Labradoriet wordt geassocieerd met de sterrenbeelden Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

Chakra

Labradoriet hoort bij het zonnevlechtchakra (3e chakra), het hartchakra (4e chakra), het keelchakra (5e chakra) en het voorhoofdchakra (6e chakra). Labradoriet is een universele metgezel voor diegenen die open staan voor zijn betoverende invloed.